You Are Reading

Fiskerne i Tumaco: "De dreper oss"

Cocaine.no besøkte i dag de fattige bydelene i den kolombianske Stillehavskystbyen, Tumaco. Byen og regionen rundt har de siste årene blitt herjet av kokainbander som kjemper om kontrollen over denne strategisk viktige kyststripen.

Fiskerne i disse bydelene kunne fortelle oss at det for eksempel ikke lenger var mulig å dra ut på havet i motorbåter - bandene stanser dem og stjeler motorene deres. Hvis ikke fiskerne blir drept, blir de forlatt drivende på åpent hav, og deres eneste håp er da å bli funnet før de tørster ihjel. Den eneste trygge måten å fiske på i dag i Tumaco er å dra ut med små robåter. De større, mer produktive, båtene som ville vært i stand til å brødfø familiene blir liggende ved kai som en ser på bildet.

I tillegg vet cocaine.no fra andre kilder at mange av disse fiskerne blir tvunget til å kjøre båtlaster med kokain opp til Mellom-Amerika. Mange av dem blir arrestert i destinasjonslandet og ender opp med å sone lange fengselsstraffer i fremmed land. Andre blir drept av rivaliserende bander som kaprer båtene underveis. Og hvis det skjer, blir ofte fiskerne anklaget for å ha stjålet lasten selv - og de som da får unngjelde er fiskernes familier.

Dette er noe av det som gjør livssituasjonen umulig for den fattige fiskerbefolkningen i Tumaco, og er årsaken til at mange gir opp yrket, og mange flykter også inn til Cali eller andre større byer i Colombia.


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.