You Are Reading

Skjebnevalg i Colombia i dag

I forbindelse med dagens "kommune- og fylkestingsvalg" i Colombia, befinner Cocaine.no seg i hovedstaden Montería i fylket (departamento) Córdoba. Som vi har rapportert om i år er dette en transportkorridor for kokain fra produksjonsområdene Bajo Cauca og Nudo de Paramillo til utskipningshavnene i Golfo de Morrosquillo, som de ulike kokainarmeene ("narkoparamilitære grupper") kjemper om kontrollen over. Som vanlig er det sivilbefolkningen dette går verst utover.

Under årets valgkamp i Colombia hare 44 kandidater blitt myrdet av disse gruppene, og det er fare for at ordfører og kommunestyre i over 200 kommuner (municipios) vil være kontrollert av kokainarmeene etter dette valget. Noe som - blant annet - vil vanskeliggjøre bekjempelsen av kokaintrafikken.



Organisasjonen INDEPAZ har dokumentert narkoparamilitær aktivitet i 347 av Colombias 1103 kommuner i løpet av 2011 (se figur).

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.